Bel ons

Mail ons

info@pvcleaningservice.nl

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het reinigen van zonnepanelen met de robotwasser?
De robotwasser reinigt gemiddeld 400 m² per uur. PV Cleaning Service kan ongeveer 3.000 m² per dag reinigen.
Wat zijn de voordelen van de robotwasser?
De robotwasser zorgt voor een constante druk van de borstel op het zonnepaneel. Bij handmatige reiniging kan de schoonmaker te veel druk op de borstel geven (wat de panelen kan beschadigen) of te weinig druk geven (waarmee het onvoldoende schoon wordt). Daarnaast loopt de schoonmaker veel op uw dak en dichtbij de zonnepanelen waardoor de kans op schade groter is.
Waarom is de robotwasser minder geschikt voor kleine oppervlakten?
Elke verplaatsing naar een ander zonnepanelenvlak moet de hoogwerker gedaan worden. Dat kost tijd. De robotwasser wordt het meest efficiënt gebruikt op grote oppervlakten.
De robotwasser gebruikt alleen osmosewater. Waarom maakt PV Cleaning Service dan toch gebruik van mijn leidingwater?
De watertank van PV Cleaning Service is bij aanvang van de reiniging gevuld met osmosewater. Om te zorgen dat de tank voldoende water kan blijven leveren aan de robotwasser is aanvoer van leidingwater nodig. De filter van op de watertank filtert kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling uit het leidingwater. Zo ontstaat tot osmosewater.
Hoe weet ik zeker dat mijn zonnepaneleninstallatie na de reiniging nog goed werkt?
Voor we beginnen met de reiniging controleren we samen met u de zonnepanelen en de werking van de installatie. Na afloop voeren we de controle samen nogmaals uit. We vertrekken pas als we samen hebben vastgesteld dat de installatie goed functioneert.
Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen laten reinigen?
Om maximaal rendement uit uw PV-installatie (zonnepanelen) te halen, is het raadzaam deze minimaal 1x per jaar professioneel te laten reinigen. In gebieden waar de kans op vervuiling groter is, adviseren we een hogere frequentie. Denk hierbij aan agrarische, industriële of drukke verkeersgebieden, waar de zonnepanelen veelal aan ernstige vervuiling (fijnstof en vogelpoep) zijn blootgesteld.
Wat is de beste periode om mijn zonnepanelen te reinigen?
De opbrengst van zonnepanelen is het grootst in het voorjaar en de zomer. De vervuiling van de zonnepanelen vindt voornamelijk in de herfst en winter plaats. Het is verstandig om uw zonnepanelen tussen januari en oktober te laten reinigen.
Wat voor aanslag zit er dan op de zonnepanelen?
Denk aan aanslag door zure regen, fijnstofdeeltjes van uitlaatgassen van auto’s en industrie, rook uit schoorstenen, spinnenwebben, spinnenpoep, vogelpoep, woestijnzand maar ook grotere deeltjes zoals bladeren, mos, takjes en zand. Vuil vormt een laagje op het zonnepaneel, aan dit laagje blijft steeds meer kleven. Zonlicht wordt zo geblokkeerd.
Wast de regen de zonnepanelen niet schoon?
Regenbuien reinigen uw zonnepanelen gedeeltelijk. Grove deeltjes zoals bladeren, takjes en zand spoelen grotendeels mee met het regenwater. Maar zure regen, vogelpoep en fijnstofdeeltjes blijven kleven aan de zonnepanelen. Dit vormt aanslag op de zonnepanelen. Het reinigen van zonnepanelen is noodzakelijk om die aanslag te verwijderen.
Houdt aanslag op de zonnepanelen echt de zon tegen?
Aanslag op zonnepanelen houdt de zon tegen. De zonnecellen kunnen de zonnestralen daardoor minder goed opnemen.
Waarom is het resultaat van een robotwasser beter dan een handmatige reiniging?
Een schoonmaker zonder robotwasser gebruikt borstels met telescoopstelen. Deze handmatige reiniging gebeurd minder grondig dan een robotwasser die elke zonnecel met exact de juiste druk borstelt. Bij handmatige reiniging kan vermoeidheid ervoor zorgen dat het werk minder nauwkeurig gebeurt. Tevens kan een schoonmaker mogelijk niet alle zonnepanelen goed bereiken door obstakels of de helling van het dak. De robotwasser van PV Cleaning Service wordt op afstand bestuurd en reinigt daarom elke plek op exacte dezelfde manier.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen